Preview komende editie Vakblad IJs!

2 oktober 2015

Nog twee weken en dan is het zover: vrijdag 16 oktober ploft er weer een nieuwe editie van vakblad IJs! op de mat. Het thema is Overwinteren. Om de nieuwsgierigheid te prikkelen, geven we u alvast een sneak preview. Wat is er te lezen?

IJsVak-Beurs-2015-a-Medium-300x200IJsVakBeurs

Op dinsdag 2 en woensdag 3 februari vindt de IJsVak-Beurs 2016 plaats: dé ontmoetingsplek voor de ambachtelijke ijsbranche. Als locatie is wederom gekozen voor theater-evenementenhal Markant in Uden. Samen met de VAIJ blikken we alvast vooruit.

Take-away bij Clevers

Het bedrijf van meesterijsbereider Theo Clevers heeft sinds dit voorjaar een nieuwe loot aan de stam, een take-away. Zakenpartners Tom Vaessen en Roel Hendrix vertellen over het nieuwe concept.

  • Hemels-ijs in een mobiele paleteria

Wat bezielt iemand om een oude SRV-wagen om te bouwen tot een mobiele ijssalon van waaruit versbereid, Mexicaans stokijs wordt verkocht op feesten en evenementen? IJsbereiders Dan Goure en Feikje Hakkert van Hemels in Venray weten het: passie.

114-Medium-200x300Freaken over smaak bij Puur&Passie

Hij maakt zijn ijs op een geheel eigen wijze, maar het smaakt er zeker niet minder om. Gasten laten het na het eten van een ijsje niet na om hun ijsbereider een dikke pluim te geven. Lars Onrust is na omzwervingen in de betere horeca terug op de plek waar hij thuishoort: de ijskeuken. De mede-oprichter van Marx O’Larry’s opende vorig jaar juni Puur&Passie ijs en patisserie in Egmond aan Zee.

Zoet lekkers centraal bij TOET

Wie zich in de stad Groningen naar de Vismarkt begeeft, heeft het gezellige pand van toetjesparadijs TOET vast al eens gezien. Groen-wit geblokte tafelkleedjes, een terras vol gekleurde kussens en vrolijke vlaggetjes, bakken vol verse kruiden en brocante servies, waarvan diverse schoteltjes met krijtbordverf tot een menukaart zijn verheven. TOET is een bakkerij, café en winkel ineen.

  • Vakblad IJs! editie 4-2015 valt 16 oktober op de mat. Nog geen abonnee? Meld u nú aan!

Altijd op de hoogte blijven?