Pernigotti deelt passie voor ambachtelijk ijs

15 juli 2015

AMSTERDAM - De passie voor ambachtelijk ijs. Dat trachtte de Italiaanse ingrediëntenleverancier Pernigotti te delen met de bezoekers van het Gelato Festival, afgelopen weekend in Amsterdam.

  fabio-di-mauro-1024x626

Exportdirecteur Fabio di Mauro van Pernigotti belichtte tijdens de workshop in de foodtruck de kunst van het ambachtelijk ijs maken. Hij ging in op de diverse stappen in het productieproces en gaf uitleg over de verschillen tussen ambachtelijk ijs en fabrieksijs.

davide-di-fonte2-1024x768

IJsbereider Fabio di Fonte liet in de praktijk zien hoe, met ingrediënten van Pernigotti, ambachtelijk ijs wordt gemaakt. Als eerste draaide hij een 'fior di latte', een eenvoudig melkijsrecept. Die presenteerde hij met een variegato van amarene. Daarna bereidde hij ijs met Rustego nougat variegato, gevolgd door torrone met honing en rietsuiker met een variegato Amor. Amor is een melkchocoladewafel met hazelnootcrème die Pernigotti al heel lang produceert. IJsbereiders hoeven echter geen koekjes te verkruimelen, want Pernigotti verkoopt de variegato als pasta. Op de foto schept Di Fonte de Amor door het ijs.

Daarna stond chocolade-ijs met cacao van Santo Domingo op het programma. Dat was melkvrij ijs, dus eerst moest de ijsmachine goed worden gereinigd.

drie-ijssmaken-1024x638 publiek-300x174De bezoekers werden bovendien getrakteerd op chocolatechip cookie-ijs, kokos-ijs en frambozensorbetijs. Op de foto rechts assisteren medewerkers van Laan, de agent van Pernigotti in Nederland, bij het uitdelen van het ijs.

expo-milaan-1024x552

Pernigotti is gevestigd in Milaan, de stad waar de World Expo 2015 wordt gehouden. Pernigotti staat op de Expo in het cacaocluster, onder meer met een laboratorium. Speciaal voor de Wereldtentoonstelling werd bovenstaand melkvrije fruitijs ontwikkeld in de kleuren van het Expo-logo.

Altijd op de hoogte blijven?