Nieuw in Apeldoorn: Claudio's

10 april 2014

APELDOORN - Starters Claudio Tabbers en Annet Elfrink openden onlangs hun prachtige ijssalon Claudio's in het voormalig postkantoor aan de Deventerstraat in Apeldoorn.

De ruimte van het grote pand (circa 150 vierkante meter) was lastig in te delen, stelt Saskia Markx, van architenctenbureau FiegelMarkx, dat tekende voor de inrichting. "Met name de kolommenstructuur maakte het plaatsen van de ijsvitrines aanvankelijk moeilijk. Diezelfde draagstructuur is juist hetgeen wat de zaak karakteristiek maakt."

"Een tussenverdieping van ongeveer 80 vierkante meter werd aangebracht in het pand. Eerst werd een indeling getekend waarbij een deel van de tussenvloer is verwijderd en de trap werd verplaatst. De tekeningen die rond de kerstdagen 2013 gemaakt zijn, zijn integraal gerealiseerd."

Aandacht voor koffie

Naast de plattegrond heeft FiegelMarkx het zitgedeelte, kleurenplan, de huisstijl in het interieur verwerkt, inclusief de kleding. Andere onderdelen zijn een co-productie van Claudio Tabbers en Ben Jansen van IJsprofi. Van het merk Virna werden de vitrines geplaatst.  "Claudio's is een mooie, eigentijdse ijssalon geworden waar ook de koffie een belangrijk aandeel heeft", stelt Markx.

  • Bekijk hier de foto's:

In vakblad IJs! 24 meer nieuwe zaken uitgelicht. Verschijning: 18 april.

 

Altijd op de hoogte blijven?