Longarone maakt zich op voor MIG

18 november 2014

LONGARONE (It.) - Over twaalf dagen openen de deuren van de 55e editie van de MIG, de internationale vakbeurs voor ambachtelijk ijs, in Longarone, Italië. Van 30 november tot en met 3 december vindt deze traditionele vakbeurs plaats in het evenementencomplex van Longarone.

Delegaties van over de hele wereld

Zo'n 200 Europese merken zijn aanwezig op de beurs; 13 van Italiaanse komaf en de overige merken komen uit acht andere landen. Machines, apparatuur, halffabrikaten, grondstoffen, meubels en accessoires voor ambachtelijk ijs zijn er te vinden. Ook deze keer zal een delegatie van 45 Chinese distributeurs aanwezig zijn. Ook worden delegaties uit Brazilië, Rusland en Turkije verwacht, als aanvulling op de bezoekers uit traditionele 'ijslanden' zoals Duitsland, Oostenrijk, Spanje en Nederland.

Duitse markt

Speciale aandacht zal de MIG net als andere edities vestigen op de Duitse markt. Naast de jaarlijkse bijeenkomst van de leden van Uniteis (de Italiaanse vereniging van ijsmakers in Duitsland), organiseert de beurs een aantal discussies over actuele onderwerpen in Duitsland. Ook wordt de officiële ijssmaak voor 2015 in Duitsland gepresenteerd op de beursvloer.

Tentoonstelling over Nederland

Verder is de MIG gastheer voor de jaarlijkse bijeenkomsten van Artglace (de Europese confederatie van de verschillende ijsverenigingen). Nederlands ambassadeur in Italië Michiel den Hond opent op zondag 30 november in het Palazzo Mazzola een fototentoonstelling over de Italiaanse immigranten in Nederland. 's Middags vindt er een bijeenkomst plaats over de geschiedenis van het ijs in Nederland.

Actuele onderwerpen

In hal C vinden er tijdens de beurs diverse discussies plaats over onder andere nutritionele aspecten van ijs, gezondheid, nieuwe ijssmaken, melkijs en zijn er diverse trainingen aansluitend op het debat over het onderwerp 'ijs zonder suiker'. Vooral op 1 december vinden deze bijeenkomsten plaats. Ook niet te missen is de fruit carving demonstratie van maestro Beppe Tonon.

Coppa d'Oro

De Coppa d'Oro draait dit jaar om een originele ijssmaak, namelijk de kaki. Woensdag 3 december is de finale van deze wedstrijd. Meer informatie op www.mostradelgelato.com.

Altijd op de hoogte blijven?