Het ijsje lijkt op een klassieke Cornetto. Pas als je het onder UV-licht houdt, licht het ijsje op in heldere kleuren.

Riboflavine

Om het lichtgevende effect van de ijsjes te verkrijgen, voegden de makers de stof riboflavine aan het ijs toe. "Het Cornetto-team wilde een snack die je kan eten en zien zonder de film te verstoren. We zijn dan uiteindelijk op het idee van het lichtgevende ijsje te komen", zegt een van de makers in het magazine Dezeen. "Het is bovendien de ideale manier om morsen in het donker tegen te gaan."

Experimenteren

Sinds het idee van het lichtgevende ijsje is het team bij Bompas & Parr blijven experimenteren met lichtgevende desserts. Daarvoor gebruiken ze lichtgevende enzymen.

Hoewel het fluoriserende goedje de schijn tegen heeft, benadrukt het team dat het proces helemaal natuurlijk is. "Het is volledig natuurlijk en biologisch, tenminste, als je niets tegen genetisch gemanipuleerde organismen hebt."

  • https://www.youtube.com/watch?v=Y80lxfzOJDE#t=16
  •