Leon Kees versterkt vakblad IJs!-team

11 september 2014

LEEUWARDEN/GELDROP - Met ingang van volgend nummer wordt het team van deskundigen achter vakblad IJs! uitgebreid met ijsmaker Leon Kees. Hij zal zich voegen bij het team dat de MARKT-rubriek schrijft: Paul van Pelt en Riccardo Talamini.

Eerder dit jaar gaf Kees aan meer te willen gaan doen in de ambachtelijke ijssector, naast het runnen van zijn ijssalon in Geldrop. Hij hield zich aan zijn voornemen, want Kees startte het jaar met jurydeelname in zowel de Gouden IJsspatel als de Gouden IJscreatie.

"Leon Kees is breed geïnteresseerd en hij put inspiratie voor zijn ondernemerschap graag uit meer dan directe collega’s: Andere ambachtelijke bedrijven, maar ook retail- en horecaconcepten", omschrijft Paul van Pelt de specialist. "Deze inspiratie deel ik graag met collega-ijsbereiders door middel van mijn bijdrage aan de rubriek MARKT in vakblad IJs!", reageert Leon Kees enthousiast.

Nieuwe kansen

Talamini en Van Pelt zijn enthousiast met de uitbreiding van het team. "Nadat de afgelopen jaren de algemene thema’s op het gebied van marketing en PR aan bod zijn geweest willen we ons de komende tijd gaan richten op meer specifieke voorbeelden en actuele thema’s in de branche. We zullen ons daarbij vooral richten op (nieuwe) kansen voor ondernemers met een ambachtelijk ijsbedrijf. Get inspired!"

Ook de redactie van vakblad IJs! kijkt uit naar de nieuwe samenwerking. Met twee ondernemers die op verschillende gebieden praktijkervaring hebben in het ambachtelijk ijs en met een pr&marketingspecialist wordt er nog dieper ingegaan op kansen en mogelijkheden voor de ambachtelijk ijsbereider.

Over Leon

jury-ijscreatie-2014-Medium-300x200 Leon Kees (midden) in de jury van de Gouden IJscreatie.

Leon Kees (44) is naast gepassioneerd ijsbereider en ondernemer, alleenstaande vader van twee kinderen (12 en 14 jaar). In 2013 overleed zijn vrouw en zakenpartner Heddeke aan de gevolgen van een slopende ziekte. Jarenlang waren ze actief in de ijssector; zo namen ze geregeld deel aan de vakwedstrijden met als mooiste resultaat de titel ‘IJssalon van het Jaar’ in 2005. Gedwongen door de ziekte van Heddeke was de focus van het paar de laatste jaren voornamelijk gericht op eigen gezin en bedrijf.

IJssalon Kees in Geldrop bestaat al sinds 1950 en met Leon en Heddeke kwam in 2000 de derde generatie aan het roer. Het echtpaar Kees wisten met hun gerichte opleiding - HBO Voeding en Marketing - het bedrijf verder uit bouwen op het stevige fundament van de vorige generaties.

De volgende editie van vakblad IJs! verschijnt op 10 oktober.

Altijd op de hoogte blijven?