Jongeren zakken door vloer boven Bernardo's

14 november 2014

EDE - Een groep van zo’n 20 jongeren is in de nacht van donderdag op vrijdag tijdens een feest door de vloer boven ijssalon Bernardo’s in Ede gezakt.

De jongeren maakten een val van enkele meters. Volgens de politie zijn er vier gewonden gevallen. Eén van de slachtoffers is met een gebroken pols naar het ziekenhuis gebracht.

Glijbaan

"Het was wel even schrikken", zegt eigenaar David Vink van ijssalon Bernardo’s tegen Vakblad IJs!. "Het plafond zakte in boven de afwaskeuken, waar de koel- en vriescel staan. Die staan tot zo'n 20 centimeter onder het plafond en daar bleef de vloer op liggen. Aan de andere klant bleef de vloer hangen op de gootsteen, een meter boven de grond. Daardoor ontstond een grote glijbaan. Als dat niet gebeurd was, waren er misschien wel doden gevallen. Daar moet je toch niet aan denken."

Boven de ijssalon was een feest van studentenorganisaties aan de gang. Volgens Vink waren er 200 mensen uitgenodigd. De politie spreekt van 100 aanwezigen. Volgens de politie stortte de vloer van de gezamenlijke woonkamer in toen de jongeren hard op de muziek aan het springen waren. Ruim tien bewoners kunnen voorlopig niet terug naar hun woning.

Lees ook:

Bernardo’s waarschuwde voor feesten bovenbuur (14 november 2014)

Bernardo’s-eigenaar Vink: ‘Ik moest buiten blijven staan' (14 november 2014)

Altijd op de hoogte blijven?