Italianen zien ijs eten vooral als ontspanning

22 juli 2014

LONDEN - Italiaanse consumenten die zich gestrest of moe voelen na een dag hard werken, zoeken ontspanning in een ijsje. Dat stelt onderzoeksbureau Canadean vast.

Het verlangen naar een geruststellend moment zorgt voor 22,3 procent van de Italiaanse ijsconsumptie. Italiaanse consumenten zoeken veel naar de innerlijke balans, met ijsproducten, stelt onderzoeker Joanne Hardman.

Rustgevend ijsje

In andere Europese landen staat smaak voorop. Dit is slechts bij 14,5 procent van de Italiaanse consumenten zo. De meeste ijsliefhebbers zoeken het in de traditionele smaken, zoals chocolade, hazelnoot en koffie. Onderzoeker Hardman stelt dat Italiaanse ijsproducenten kansen kunnen zien in innovatieve producten die zich richten op de consument die het druk heeft en toe is aan ontspanning. "Denk aan het idee van Ben&Jerry's om kamillethee in ijs te verwerken."

 

Altijd op de hoogte blijven?