Italiaans gelato-rondje - fotoreportage

2 oktober 2014

Afgelopen maand was onze redacteur Baukje op rondreis in Italië. In Venetië, Rome, Florence en Milaan bezocht ze diverse gelateria. Uit de foto's wordt wel duidelijk: de ene ijssalon besteedt meer aandacht aan ambachtelijk ijs dan de andere en het interieur kan ook behoorlijk verschillen.

Venchi

Het lekkerste ijs trof Baukje aan bij de keten Venchi (Rome), waar zowel ijs als chocolade wordt verkocht. Het ijshoorntje wordt gevuld met vloeibare chocolade en vervolgend gevuld met schepijs. Venchi is wereldwijd te vinden, van Brazilië tot Roemenië.

De verkoopwijze van de ijssalons is soms erg slim. Baukje: "Op een gegeven moment wilde ik één bolletje bestellen, maar dat kon gewoon niet. Je betaalde voor twee bolletjes, standaard. Dus toen ik toch om één bolletje vroeg, mocht ik wel betalen voor twee."

Bekijk de foto's in het fotoalbum op onze Facebook-pagina.

Altijd op de hoogte blijven?