IJsje in ruil voor opruimen in Westerpark

11 augustus 2015

AMSTERDAM - Voor het eerst in Nederland werden parkbezoekers beloond voor het opruimen van hun afval. Vorige week donderdagavond kreeg iedereen in het Amsterdamse Westerpark in ruil voor een vol CleanPicnic-kleedje met afval, een gratis ijsje van de lokale ijscoman Salvatore.

Met deze 'IJs voor afval actie-  bedankte het Westerpark in samenwerking met Supporter van Schoon en CleanPicnic haar bezoekers voor het meehelpen opruimen. De afgelopen vijf jaar helpen parkbezoekers in het Westerpark met behulp van het CleanPicnic-kleedje, een kleedje en afvalzak ineen, mee aan het schoonhouden van het park. Dat werd gisteren op deze manier beloond en dat viel letterlijk in de smaak.

nieuws_cleanpicnic2Ludo Appert van de reinigingsdienst is tevreden: “De actie heeft gewerkt, er ligt gewoon geen afval meer op het veld. Het heeft meer dan tien containers met volle afvalzakken opgeleverd en andere bezoekers hebben hun rommel blijkbaar goed weggegooid zoals het hoort. Zeker voor herhaling vatbaar.”

Extra stimulans werkt

De actie is bedoeld om parkbezoekers op een positieve manier te stimuleren om hun afval niet alleen op te ruimen, maar ook op een centraal punt in te leveren. Met succes. Er stond van begin af aan een rij voor de ijscoman en er zijn maar liefst tien volle containers met afvalzakken ingezameld in ruil voor een ijsje.

 

Altijd op de hoogte blijven?