IJshoeve Bosman in finale Lekkerste Streekproduct

15 december 2014

Het radioprogramma Plein 5 van radio 5 is op zoek naar het ‘Lekkerste streekproduct van Nederland'. De afgelopen weken zijn uit alle provincies vier gerechten gepresenteerd in het programma van radio-dj Hijlco Span. De provinciewinnaar van Overijssel is IJshoeve Bosman uit De Krim.

Per provincie is één gerecht geselecteerd voor de finale. De finale van het Lekkerste Streekproduct 2014 is op 19 december in kookstudio Vernissage in Bussum.

De twaalf finalisten komen vrijdag 19 december samen met hun producten naar Bussum, waar drie koks een heus kerstdiner zullen bereiden van de streekproducten. Tijdens de uitzending van Plein 5 worden alle gerechten opgediend. De stem van de drie koks bepaalt voor vijftig procent welk product het predikaat Lekkerste Streekproduct 2014' wint. De stemmen van de luisteraars bepalen de andere vijftig procent! Dus spreek uw voorkeur uit en stem op het streekproduct dat volgens u het 'Lekkerste Streekproduct 2014' is.

De provinciewinnaars:

Molema Appelsap (Groningen) en de Goudse Kaas van Van de Poel (Zuid Holland) en het Zuurvlees van Keulen (Limburg) en de Oosterscheldekreeft (Zeeland) en het ijs van IJshoeve Bosman (Overijssel), de Soesterknollen (Utrecht), de warmgerookte Urker Zalm (Flevoland), het Speltbrood van Bakker Raat (Noord Holland) en het roggebrood van Marten Boonstra (Friesland), de Gelderse Verleiding van Bakker van der Veer (Gelderland), de Puddingkoeken van Bakkerij Groffen (Brabant) en de Krentjebrij van Klaas Kruijer (Drenthe).

Plein 5 is een muzikaal en informatief radioprogramma met nieuws uit alle windstreken. Maandag tot en met vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur op Radio 5 Nostalgia.

Altijd op de hoogte blijven?