IJsbereiders presenteren Van Gogh Aardappelijs

25 juni 2015

EDE – De Vereniging Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ) presenteert vrijdag 26 juni in samenwerking met De Smaak van Van Gogh, het originele Aardappelijs van Van Gogh in het kader van het Van Goghjaar 2015. De introductie vindt plaats op de vakdag van het evenement Food Unplugged, waar 600 food-professionals bijeenkomen om zich te laten informeren over de laatste trends op het gebied van food.

Partners

Het Aardappelijs van Van Gogh wordt tijdens de publieksdag van Food Unplugged op zaterdag 27 juni voor het eerst aan de consument verkocht. De partners in het Aardappelijs van Van Gogh zijn de Smaak van Van Gogh, RijnIJssel Vakschool Wageningen / VAIJ, ’s Heeren Loo en IJssalon Antonio. Laatstgenoemde is de bereider van het ijs tijdens Food Unplugged.

Receptuur

Vanaf zondag 5 juli is het Aardappelijs van Van Gogh officieel te koop in de vestigingen van IJssalon Antonio in Ede, Wageningen en Veenendaal. Daarna is de receptuur van het ijs verkrijgbaar voor de 300 leden van de VAIJ. De Smaak van Van Gogh heeft speciaal voor het nieuwe product een ijstonnetje ontwikkeld met bijbehorend promotiemateriaal.

Zevende product

Het Aardappelijs van Van Gogh is het zevende product dat onder de vlag van De Smaak van Van Gogh tot stand komt. Eerder werden al het Koekje van Van Gogh, peren- en appelperensap Bloesem, Van Gogh Bourgondiër (kalfsworst), Vincent Bier, Van Gogh rode en witte wijn en de Van Gogh bonbon op de markt gebracht. Op Food Unplugged kan voor het eerst ook kennis worden gemaakt met ‘Paté de Van Gogh’, een nieuwe wildpaté van de W&G Groep uit Ede.

  • Smaak van Van Gogh

Onder de vlag van De Smaak van Van Gogh organiseert en stimuleert de gemeente Ede projecten waarmee de stad, als onderdeel van regio FoodValley, zich de komende jaren op de kaart zet als proeftuin voor food en epicentrum van kunst en natuur. De Smaak van Van Gogh maakt officieel deel uit van het themajaar Van Gogh 2015, 125 jaar inspiratie en wordt ondersteund door het Kröller-Müller Museum.

Altijd op de hoogte blijven?