IJsacademie maakt Argentijns-Nederlands ijsje

9 juli 2014

ZWOLLE - Bijna 40 miljoen Argentijnen zijn er dol op. Ieder kind in het Zuid-Amerikaanse land groeit op met dulce de leche (het zoet van de melk). Klaasjan Haar van IJsacademie kan overal ijs van maken en heeft speciaal voor de wedstrijd van vanavond (Argentinië-Nederland) voor ons koningspaar een eendrachtig ijsje bedacht. Een supergrote bol bestaand voor de helft uit dulce de leche-ijs en voor de helft uit sinaasappelijs.

IJssmaken

Er is koningin Máxima wel eens gevraagd wat ze nu het meeste miste van Argentinië, waarop de koningin antwoordde: "Dulce de leche!" Dulce de leche is een product van gecondenseerde melk en karamel.

Koning Willem-Alexander heeft voor zover bekend geen uitgesproken voorkeur wat betreft een favoriete ijssmaak. Maar de IJsacademie heeft uit betrouwbare bron vernomen dat hij wel eens een sinaasappelijsje neemt van biologische sinaasappels bij de plaatselijke ijssalon in Wassenaar. De koning en koningin zijn, evenals veel Nederlanders, erg geïnteresseerd in voeding en met name biologisch. De IJsacademie heeft speciaal voor de wedstrijd vanavond tegen Argentinië een ijsje bedacht waar het koningspaar samen van kan genieten. Een combinatie van Dulce de leche-ijs en sinaasappelijs.

IJsacademie

Het ijs van de IJsacademie wordt bereid met natuurlijke producten; verse room en volle melk voor topkwaliteit vanille-ijs. En een heerlijke sorbetbasis voor het verse fruit; van kersen of aardbeien en rabarber tot rode bessen en peer. Omdat het ijs ter plekke wordt geconsumeerd (gemaakt met behulp van stikstof), zijn er geen stabilisatoren en conserveringsmiddelen nodig.

Altijd op de hoogte blijven?