Grotere IJsVak-Beurs weer in Uden

3 september 2015

Op dinsdag 2 en woensdag 3 februari vindt de IJsVak-Beurs 2016 plaats: dé ontmoetingsplek voor de ambachtelijke ijsbranche. Als locatie is wederom gekozen voor theater-evenementenhal Markant in Uden. Dat maakte de Vereniging voor Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ), die de organisatie in handen heeft, gisteren bekend.

Groter aanbod

De VAIJ mikt voor IJsvak-Beurs 2016 op een groter aanbod van exposanten. Zo wordt de beursvloer naast de partners van de IJscentrum, ook vrijgegeven voor andere toeleveranciers van ambachtelijke ijsbereiders. Het beursvloeroppervlak wordt twee keer zo groot en kan als het nodig is nog verder worden uitgebreid. De VAIJ komt hiermee tegemoet aan signalen uit de ijsbranche.

Pré

De keuze valt wederom op Markant vanwege de centrale ligging en de goede voorzieningen; zowel voor de exposanten, de ijswedstrijden én de bezoekers. Met name het feit dat de wedstrijden geïntegreerd zijn in de beurs, is een grote pré. Bovendien biedt Markant ruimte voor uitbreiding: de hal waar IJsvak-Beurs 2015 plaatsvond, wordt uitgebreid met een tweede hal, waardoor nog meer standhouders een plek krijgen.

Meer bezoekers

Door ruimte te bieden aan meer exposanten, hoopt de VAIJ ook meer bezoekers te trekken. Dit jaar kwamen zo’n 800 bezoekers af op de beurs. De organisatie hoopt volgend jaar de grens van 1.000 geïnteresseerden te overschrijden.

IJsvak-Wedstrijden

De IJssmaak van 2016 is ‘Malaga’. In tegenstelling tot de frisse smaken van afgelopen jaren, weer een warme smaak. Een klassieker, met ruimte voor een trendy touch.

Gouden IJsspatel

De strijd om de Gouden IJsspatel wordt weer gestreden in het IJscentrum in Wageningen. Het wedstrijdijs wordt gedraaid op donderdag 28 januari; de dag erna op vrijdag 29 januari is de jurybeoordeling. In november vindt een briefing plaats waarbij alle in’s en out’s van de wedstrijddeelname wordt toegelicht.

Gouden IJscreatie

De Gouden IJscreatie vindt plaats op 2 februari, tijdens de eerste beursdag van IJsVak-Beurs 2016. Meer informatie over de wedstrijden volgt in de VAIJ-nieuwsbrief die volgende week verschijnt.

 

Altijd op de hoogte blijven?