Grote opkomst inspirerende demo Emmanuel Ryon

13 oktober 2014

ZAANDAM – Ruim 80 patissiers, chocolatiers en ijsbereiders lieten zich dinsdag 7 oktober verbazen door toppatissier Emmanuel Ryon. Hij was op uitnodiging van Cointreau en Vipam, in samenwerking met Beko en Boiron, te gast op het Bakery Institute in Zaandam voor een Eindejaarsdemonstratie. De belangstelling was zo groot dat er stoelen en staanplaatsen bij moesten worden geplaatst om iedereen plek te bieden. Tussen de bereidingen door, werd ieder recept als degustatie uitgedeeld om te proeven.

Demonstratie

Ryon werkte voor acht 8 jaar in Moskou voor Cafe Poushkin en siert nu de desserts van Pic met vestigingen in Lausanne, Parijs en Valence. In totaal demonstreerde hij zeven recepten, die natuurlijk ook konden worden geproefd. De mensen waren na afloop zeer enthousiast over de inspirerende ideeën en productietips die ze kregen van één van ‘s werelds bekendste patissier.

Receptenboek

Naast Emmanuel Ryon hield ook Bart de Gans een demonstratie van drie noviteiten. Op het gebied van chocolade, petitfours en frivolité. De mensen kregen een mooi receptenboek vooraf om hierin de aantekeningen te kunnen zetten van hetgeen werd verteld. Ivo Wolters en Paul Segers verzorgde de vertaling van Emmanuel Ryon en er was ruimschoots gelegenheid om technische vragen te stellen aan Ryon.

Altijd op de hoogte blijven?