Gouden IJscreatie: beoordelingscriteria

8 december 2014

De wedstrijd om de mooiste en lekkerste ijscreatie/ijscoupe, de Gouden IJscreatie, vindt plaats op 3 februari tijdens de twee dagen durende IJsVak-Beurs in Markant Uden.

De deelnemers dienen in zes minuten vier identieke ijscreaties te maken met minimaal drie zelfgemaakte ijssmaken, waaronder yoghurtijs. Het mag zowel gedraaid, als stilstaand gevroren ijs zijn. De kostprijs mag niet hoger zijn dan 2,35 euro. Er mogen maximaal twee samengestelde halffabrikaten gebruikt worden.

Vooraf garneren

Vooraf garneren of portioneren op het presentatiemateriaal is verboden. Hier wordt streng op gecontroleerd. Bij overtreding volgt diskwalificatie. Ook de tijdslimiet van zes minuten wordt strikt gehanteerd.

Beoordeling

De jury beoordeelt op uiterlijk en creativiteit, op praktische haalbaarheid, op presentatie en op smaakcombinatie. Bij presentatie telt ook de korte mondelinge toelichting door de maker mee. De score voor uiterlijk en creativiteit telt dubbel, de score voor smaakcombinatie telt vier keer mee. Daarnaast is er ook het oordeel van een ‘blinde jury’, de beoordeelt op uiterlijk en creativiteit.

Inschrijven kan tot 7 januari 2015, via www.ijsvakwedstrijden.nl.

Altijd op de hoogte blijven?