Gelato Festival Amsterdam zoekt deelnemers

10 juni 2015

De organisatie van het Gelato Festival, dat dit jaar van 9 tot en met 12 juli plaatsvindt in Amsterdam, is op zoek naar Nederlandse ijsbereiders die mee willen draaien op het festival.

Vorig jaar vond het Gelato Festival plaats op het Museumplein in Amsterdam. Een mobiel ijslaboratorium trok veel bekijks, maar volgens de organisatie kan het veel beter. Daarom is het plan om dit jaar Nederlandse ijsbereiders in te zetten op het festival. Deze ijsbereiders (minimaal acht) moeten met elkaar ‘de strijd’ aangaan om het lekkerste ijsje te maken.

Vakmanschap tonen

Het is de bedoeling dat de ijsbereiders (zelf of afgewisseld door een collega) alle festivaldagen aanwezig zijn, onder andere om de pers te woord te staan, om bezoekers te vertellen over hun vakmanschap, om live ijs te draaien en ijs te laten proeven. “Een mooie gelegenheid om jouw vakmanschap te tonen en in the picture te staan”, stelt Davide Montironi namens de organisatie. Aan de deelnemende ijsmakers wordt ook gevraagd om speciaal voor dit evenement zelf een ijssmaak te creëren. Deze ijssmaak is onderdeel van de wedstrijd.

Show

gelato-festival2-300x176Deze opzet, met ijsbereiders van eigen bodem, is uitgeprobeerd in Londen en dit was een groot succes. “Wat we wel merkten is dat Britse ijsbereiders het moeilijk vinden om een wedstrijd met collega’s aan te gaan. We hopen dat Nederlanders het wat lichter opvatten. Het gaat vooral om de show.”

Locatie: Oude Pijp

Het Gelato Festival vindt dit jaar plaats op het Marie Heinekenplein, in de wijk De Oude Pijp in Amsterdam. De entree is voor bezoekers gratis. Wie ijs wil proeven, koopt een strippenkaart voor 5 euro. Andere steden die de ijskaravaan aandoet, zijn Rome, Napels, Milaan, Turijn, Florence, Londen, Berlijn en Valencia.

IJsmakers die interesse hebben in deelname (kostenloos) aan het Gelato Festival, kunnen contact opnemen met Montironi, via davmontironi@gmail.com.

Altijd op de hoogte blijven?