Fruitijs met bosbessen en Earl Grey

6 mei 2015

Het Amsterdamse Nice heeft fruitijsjes met nieuwe recepten op de markt voor volwassenen en kinderen. Het gaat om een ijsje op een stokje op basis van Drentse bosbessen en met Earl Grey thee, en verder drie soorten knijpijsjes voor kinderen.

Het nieuwe ijsje-op-een-stokje voor volwassenen is gemaakt van bosbessen en Earl Grey thee. Het is gemaakt van Drentse bosbessen (42 procent) van Bosbessenbedrijf Noorderbos (van Edo Biewinga en Maria Buitenkamp), die groeien op de zure veengrond van het Noorderbos. Nice gebruikt de bosbessoorten Liberty, Brigitta en Elliot, die samen voor een zoetzuur aroma zorgen. Dat meldt Biojournaal.

De Earl Grey thee is Pouchkine van Betjeman & Barton (zwarte Chinese thee met bergamot), die zorgt voor een volwassen ondertoon. In plaats van suiker gebruikt Nice honing, versgeperst sinaasappelsap (17 procent) en witte druivensap (14 procent).

Hibiscus

Vorig jaar heeft Nice ook knijpijsjes uitgeprobeerd. Dit was volgens het bedrijf een groot succes. Ze geven minder rommel en minder vieze vingers, waardoor ze goed geschikt zijn voor kinderen. De knijpijsjes zijn er nu in de soorten Puur Aardbei (65 procent aardbei), Peer + Sinaasappel (44 procent peer, 33 procent perensap en 13 procent sinaasappelsap) en Framboos + Hibiscus (op basis van hibiscusthee met 20 procent frambozen).

Nice (N’Ice, oftewel ijs van Nina Weerman) won in 2013 De Smaak van Nederland. De ijsjes worden gemaakt op basis van fruit. Het fruit gaat in de blender waarna deze als smoothies in een vormpje in de snelvriezer gaan. Nice ijsjes bevatten uitsluitend fruit, water (of sap) en suiker dus geen concentraten of kleur-, geur- en smaakstoffen. En omdat fruit van zichzelf al zoet is, is weinig extra suiker nodig. Een aardbeien knijpijsje bevat 7 gram suiker en een peren knijpijsje 3 gram.

De Nice ijsjes zijn onder meer te koop bij Albert Heijn To Go, Marqt, Bilder & De Clercq en bij diverse dierenparken, speeltuinen, musea en strandpaviljoens in Nederland.

Lees meer:

Altijd op de hoogte blijven?