Frank Ceelen Vakman van het Jaar 2015

5 februari 2015

UDEN - Ambachtelijk ijsbereider Frank Ceelen is na de IJsVak-Wedstrijden bekroond tot Vakman van het Jaar 2015. Dit betekent dat hij met zijn deelname aan zowel de Gouden IJsspatel als aan de Gouden IJscreatie opgeteld de meeste punten scoorde.

Hij neemt de titel over van Vakman van het Jaar 2014, Peter ter Laak, werkzaam bij Van der Poel IJs in Enschede. Van der Poel IJs werd afgelopen jaar IJssalon van het Jaar.

Frank Ceelen is werkzaam bij Huupkens IJs in Heythuysen. In de wedstrijd om de Gouden IJsspatel, die dit jaar om yoghurtijs draaide, verwierf Ceelen de 6e plaats. Met zijn deelname aan de spannende wedstrijd om de Gouden IJscreatie werd Ceelen 2e. Deze hoge scores zorgen er niet alleen voor dat de ijsbereider de titel Vakman van het Jaar mag dragen, maar ook dat Huupkens IJs genomineerd is voor IJssalon van het Jaar.

'Fantastisch'

"Fantastisch", reageert Ceelen op zijn verworven titel. "Hier ging ik voor!". De vakman werkt al sinds zijn zestiende bij Huupkens IJs. Begonnen in de ijssalon aan de Biest in Weert, werkte hij zich op tot hoofd ijsbereiding. Tussendoor behaalde hij zijn hbo-diploma Technische Bedrijfskunde. Inmiddels is hij eigenaar van Huupkens IJs in Heythuysen. Het ijs voor beide filialen wordt bereid in de gezamenlijke ijskeuken van Huupkens IJs in Weert.

Ceelen, die na de cursus IJsbereider op het IJscentrum al eens uit de bus kwam als Best Geslaagde IJsbereider, is erg betrokken bij de ijsbranche. "Ik zit bij de bedrijfsvergelijkingsclub van de VAIJ en heb regelmatig contact met collega-ijsbereiders." Tijdens de algemene ledenvergadering van de VAIJ, op 3 februari, schoof hij zichzelf naar voren als lid van de kascommissie (samen met ijsmaker Jeroen Greijdanus).

Het feit dat hij nu Vakman van het Jaar is, laat hij niet onopgemerkt, belooft hij. "Op 4 maart gaat de zaak open en dan gaan we zeker extra publiciteit genereren. Via Facebook hebben we onze volgers al op de hoogte gesteld, ook van de nominatie voor IJssalon van het Jaar."

Ceelen benadrukt trots te zijn op zijn titel Vakman van het Jaar. "Geweldig dat ik na zestien jaar in het vak erkenning van de branche krijg met deze titel."

Vijf genomineerden

Samen met IJssalon De Hoop in Blaricum, IJssalon Heinink in Enschede, IJscafé Holland in Uden en IJssalon Florence in Nederweert is Huupkens IJs, met de hoofdvestiging in Weert, genomineerd. De komende maand wordt het spannend voor alle vijf zaken. Bezoeken van mystery guests en een hygiënebeoordeling staan op de agenda. Op 24 maart, tijdens de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs, zal op een nog nader bekend te maken locatie, de IJssalon van het Jaar bekendgemaakt worden.

Altijd op de hoogte blijven?