Inspirerende gastronomie op Gastvrij Rotterdam

11 september 2014

ROTTERDAM - De horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam, die van 22 t/m 24 september a.s. voor de tweede maal wordt gehouden, staat weer bol van de inspirerende gastronomische activiteiten. Onder de nieuwe exposanten bevinden zich onder andere Bondi Chai Latte, Eenhoorn ijs, Stichting Vis & Seizoen en Mongozo Bier.

Op de beursvloer zijn er tal van themapaviljoens ingericht waaronder het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen. Hier kunnen de beursbezoekers kennis maken met energiebesparende, biologische, fairtrade en anderzijds duurzame en verantwoorde producten. Het Paviljoen was 2013 direct al een schot in de roos en mag zich verheugen op een explosieve groei van maar liefst 30 procent.

Nieuw: presentatiekeuken Logo-GastvrijRotterdam2014-300x151

Deelnemer van het eerste uur is Schulp Vruchtensappen: “Onze presentatie vorig jaar heeft ons een groot aantal nieuwe contacten en klanten opgeleverd. We hebben dan ook geen seconde getwijfeld over deelname aan de komende editie!”, aldus een enthousiaste Elger Wiersma, accountmanager bij Schulp Vruchtensappen. Nieuw op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen is de presentatiekeuken die samen met Regeer Grootkeuken-techniek wordt gerealiseerd. Verschillende Rotterdamse namen zijn vastgelegd om een duurzame kookdemonstratie te verzorgen. Zo verrassen onder andere Lisette Kreischer (The Dutch Weed Burger), Robert Siedenburg (Euromast) en Siemen Cox (RotterZwam) de bezoekers met innovatieve en duurzame creaties en kooktips.

Nieuw: samenwerking met voedselbank

Tijdens de komende editie van Gastvrij Rotterdam zal er worden samengewerkt met de Voedselbank. Dit houdt in dat de Voedselbank na afloop van de beurs overgebleven producten bij de exposanten inzamelt, die vervolgens worden verwerkt in de voedselpakketten voor zo'n 7.600 Rotterdamse gezinnen. Op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen zijn vrijwilligers van de Voedselbank aanwezig om bezoekers te vertellen over hun werk en hoe horecaondernemers kunnen samenwerken en/of een bijdrage kunnen leveren aan het werk van Voedselbank Rotterdam.

Vakbeurs voor horecaprofessionals

Gastvrijheid, beleving en kwaliteit, daar draait het om bij de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. De tweede editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 22 t/m woensdag 24 september a.s. De openingstijden zijn maandag en dinsdag van 11.00 tot 18.00 uur en op woensdag van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis voor horecaprofessionals die in het bezit zijn van een uitnodigingskaart of uitnodigingscode.

Meer informatie is te vinden op www.gastvrij-rotterdam.nl.

Altijd op de hoogte blijven?