Brioche met ijs

14 augustus 2014

Gespot op vakantie in Italië: Brioche met ijs. Naar verluidt een Siciliaanse specialiteit, maar op het schiereiland Sorrento is het de lekkernij van ijssalon en bakkerij Gabriele in Vico Equense (nabij Napels).

Het bedrijf van de familie Cuomo verkoopt diverse specialiteiten uit de streek, waaronder kaas, brood, gebak en ijs.

Het ijs van Cremeria Gabriele is in augustus in ViaggiNews op plek 4 in de top-5 van lekkerste ijsjes van Italië terechtgekomen. In juni is het familiebedrijf door Scatti di Gusto uitgekozen tot de beste ijssalon in de regio Campania (in Zuid-Italië). En aan de wand hangt een artikel van de Washington Post uit 2008 waarin de brioche con gelato van Gabriele als populair streekproduct is vermeld.

De Siciliaanse brioche wordt bij Gabriele doorgesneden en met 2 bolletjes ijs in smaken naar keuze en eventueel slagroom geserveerd. Tijdens tropische temperaturen wordt het niet zo’n knoeiboel als ijs in een hoorntje. Dit omdat het smeltende ijs aardig wordt geabsorbeerd door het zachte broodje. Wel moet je een grote mond hebben om de wat onhandig grote brioche weg te happen. En het is machtig…

Altijd op de hoogte blijven?