Briefingsmiddag IJsVak-Wedstrijden in november

10 september 2014

WAGENINGEN - De data voor de IJsVak-Wedstrijden 'Gouden IJsspatel' en de 'Gouden IJscreatie' staan nog niet vast, maar de briefingsmiddag hiervoor staat alvast gepland. Op 24 november kunnen deelnemers aan beide wedstrijden aanschuiven in de collegezaal van Hotel de Nieuwe Wereld in Wageningen, om daar alle ins en outs over de wedstrijden en over de wedstrijdsmaak yoghurtijs te horen.

Naast een uitgebreide toelichting op de opzet van de IJsVak-Wedstrijden Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie, vertelt ijskenner Jaap Pleit Zappey over de do's en don'ts van yoghurtijs.

Wedstrijden

Bij de Gouden IJsspatel draait het tijdens de 2015-editie om het lekkerste yoghurtijsje. De Gouden IJsspatel-wedstrijd wordt jaarlijks gehouden en ieder jaar wisselen ijs op sorbet- en melkbasis elkaar af. Afgelopen jaar draaide het om de passievruchtsorbet; nu is gekozen voor de smaak yoghurt, mede omdat de populariteit van yoghurt(soft)ijs toe blijft nemen.

Bij de Gouden IJscreatie gaat de jury op zoek naar de mooiste IJscoupe of IJscreatie. Vast onderdeel van de IJscreatie is de smaak uit de Gouden IJsspatel. Verwacht wordt dus dat er tijdens de briefingsmiddag enige smaakcombinatietips worden gegeven.

Vakman/-vrouw van het Jaar

Wanneer een persoon deelneemt aan zowel de IJsspatel als de IJscreatie, maakt hij/zij kans op de titel Vakman (of Vakvrouw) van het Jaar. Deze titel is bestemd voor degene die het hoogst aantal punten weet te behalen opgeteld uit beide wedstrijden.

Lees in de komende editie van vakblad IJs! alvast meer over de ijssmaak yoghurt. Aanmelden voor de (gratis) briefingsmiddag op 24 november kan via ijscentrum@rijnijssel.nl.

Altijd op de hoogte blijven?