Bernardo's-eigenaar Vink: 'Ik moest buiten blijven staan'

14 november 2014

EDE - "Ik werd rond 23.30 uur gebeld door de buurman, van café Flannagans. 'David, je moet komen want ze zijn door je plafond gezakt...'. Maar toen ik hier aankwam, mocht ik de zaak niet in." Eigenaar David Vink van ijssalon Bernardo's in Ede was behoorlijk geschrokken door het ongeval waarbij zo'n 20 studenten door de vloer van de verdieping boven zijn ijssalon zakten.

Door de vloer heen gezakte studenten hadden van binnenuit de deur van de ijssalon al ontgrendeld, zodat zij naar buiten konden en politie en brandweer naar binnen. Ondernemers David en Diane Vink mochten het van buitenaf aanschouwen. Er was namelijk instortingsgevaar. Bijna de hele nacht stonden ze buiten voor de zaak.

Wachten

Ook vrijdag overdag bestaat, naast het te woord staan van de vele media, uit wachten en telefoneren. "Je kunt niks doen. Alleen maar wachten tot alle instanties een kijkje hebben genomen. De brandweer heeft het gestut, maar alle troep ligt er nog. De bouwinspecteur is al langs geweest en de schade-expert moet nog komen. Ik heb ook al contact gehad met de verzekering. Die hadden nog nooit zoiets meegemaakt."

Op tijd klaar

Vink hoopt dat zo snel mogelijk alle troep kan worden opgeruimd en de schade kan worden hersteld. De schade lijkt beperkt tot de afwasruimte, waar ook de koel- en vriescel staan. Of dat zo is, moet nog worden onderzocht. Hoewel er een enorme ravage is, weet hij zeker dat alles weer in orde is als het ijsseizoen aanbreekt. "Vorig jaar bij de verbouwing lag alles in november eruit en was de zaak ook op tijd klaar."

Lees ook:

Bernardo’s waarschuwde voor feesten bovenbuur (14 november 2014)

Jongeren zakken door vloer boven Bernardo’s (14 november 2014)

Altijd op de hoogte blijven?