Bakkerijmuseum Hattem in top-5 Zoover

19 december 2014

HATTEM - Het jaar kan voor het Nederlands Bakkerijmuseum niet meer stuk. Nadat het museum eerder dit jaar uitgeroepen werd tot 'Gaafste Cultuurplek in de regio' scoort het nu de vierde plek in de jaarlijkse nationale ranglijst van meest geliefde musea bij Zoover.

Het Nederlands Bakkerijmuseum laat daarmee gerenommeerde musea achter zich als het Nederlands Openlucht Museum, Paleis Het Loo en Naturalis. Op de plaatsen 2 en 3 eindigden respectievelijk het Kröller – Müller Museum en het Drents Museum. Winnaar dit jaar is – net als in 2013 – het Zuiderzeemuseum.

Belevingsmusea

Museumdirecteur Fred Voskuil is ongelofelijk blij met en trots op de vierde plek. "De lijst wordt opgesteld aan de hand van het publiek zelf. We werken enorm hard met het hele team om het onze gasten zo goed mogelijk naar de zin te maken, dus dit is een prachtbeloning!"

Opvallend is dat de top-10 van de Zooverlijst wordt gedomineerd door Gelderse musea en dat de nadruk ligt op belevingsmusea. "Het Nederlands Bakkerijmuseum past volledig in dat plaatje. Zien, ruiken, voelen en proeven zorgen bij ons voor een totaalervaring en daarmee promoten wij het prachtige, ambachtelijke bakkersvak."

In iedere editie van vakblad IJs! publiceert het bakkerijmuseum in de rubriek Archief een historisch artikel over een bekend of minder bekend banket-/ijsproduct.

Altijd op de hoogte blijven?