Australiërs winnen Gelato World Tour

10 september 2014

RIMINI - De alleenheerschappij van Italianen bij de Gelato World Tour is doorbroken. Dit jaar wonnen John en zijn zoon Sam Crowl van ijssalon Cow and the Moon uit het Australische Sydney, de eerste prijs met hun Mandoria Affogato, vanille-met-koffieijs.

De Australiërs (midden op de foto) wonnen in het ‘hol van de leeuw, in Rimini. Ze waren enorm blij met de winst. “De Italianen op hun eigen terrein verslaan, dat is wat we al heel lang proberen”, zei Wendy Crowl, echtgenote van John en mede-eigenaar van het familiebedrijf.

Cow and the Moon won tijdens de Gelato World Tour (georganiseerd door Carpigiani Gelato University en SIGEP) van 24 finalisten uit 8 landen. De tweede en derde plaats gingen overigens wel naar Italianen.

winnaar-gelato-world-tour-2014-200x300 's Werelds lekkerste ijsje. Foto: Austin Images.

Vanille en koffie

De winnende ijssmaak "Mandorla Affogato" bestaat uit Madagascar-vanille-ijs met walnoten, gekaramelliseerde gebrande Keniaanse koffie en gezouten karamelsaus.

2e-plek-gelato-world-tour-200x300 "Grumpy Heart". Foto Austin Images.

Pistache

Op de tweede plaats eindigde het ijsje 'Grumpy Heart': een pistache roomijs met krachtige smaak. De pistaches voor het ijs zijn afkomstig uit Bronte. Het ijsje werd gemaakt door Francesco Mastroianni uit Terme, Italië.

  • 3e-plek-gelato-world-tour-200x300 "Hazelnut heart". Foto Austin Images

Hazelnoot

De derde plek was voor Alessandro Lancierini uit Suzzara, Italië. Het ijsje 'Hazelnut Heart' heeft een klassieke, maar unieke smaak, volgens de jury.

Altijd op de hoogte blijven?