‘Al meer dan 2.000 voorinschrijvingen Bakkersvak’

11 februari 2015

ROSMALEN – Al meer dan tweeduizend geïnteresseerden uit de bakkerijbranche hebben aangeven een bezoekje aan Bakkersvak 2015 te brengen op 8 en 9 maart. Dat bleek gister bij de officiële kick-off van de vakbeurs in het Autotron in Rosmalen, waar de beurs plaatsvindt. Tijdens de aftrap zijn exposanten en andere relaties bijgepraat over de plannen voor 2015 én 2016.

Meer bezoekers

Vanwege het hoge aantal voorinschrijven – meer dan de vorige drie edities – verwacht easyFairs minimaal 7.000 bezoekers; weer meer dan afgelopen jaar. Ook qua exposantenaanbod is Bakkersvak weer gegroeid: nu al hebben een kleine 150 standhouders ingeschreven. Het gros van de branchetoeleveranciers is ondertussen vertegenwoordigd, al worden enkele grote (grondstof)leveranciers nog gemist. Ruimte is er nog voldoende in het Autotron, tempert beursmanager Bas van Gent de zorg dat de beurslocatie te klein wordt. Zo is er nog voldoende plek op de bovenring waar onder meer de Bio- en Versmarkt wordt ondergebracht.

Routing

Ook qua bezoekersaantallen is Autotron klaar voor nog meer toeloop naar Bakkervak, stelt Van Gent. Zo is de routing over de beursvloer verbeterd om de duizenden bezoekers gemakkelijker hun weg te laten vinden, en zijn de openingstijden verruimd. Daarmee denkt de beursorganisatie ook tegemoet te komen aan de zorg dat het volgens sommige exposanten op momenten te druk is op de beurs, mede door de vele familieleden en scholieren die ook naar Rosmalen afreizen. Een derde beursdag is daarvoor (vooralsnog) niet nodig.

Onder ons

“We koesteren het ‘onder ons-gevoel’ waar Bakkersvak voor staat”, gaat Van Gent in op de kritiek dat door de groei van de beurs, het karakter van het event wordt aangetast. Een laagdrempelige vakbeurs waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat en de kosten voor standhouders en bezoekers overzichtelijk zijn, is waar Bakkersvak groot mee is geworden. Die waarden worden niet losgelaten, belooft de beursmanager als hij de plannen voor 2016 toelicht: Bakkersvak beleeft dan z’n eerste lustrum.

Vernieuwing

Wel pleit Van Gent voor vernieuwing: “Iedere jaar hetzelfde gaat vervelen.” Die vernieuwing uit zich onder meer in een andere beursplattegrond. Ook krijgen exposanten meer mogelijkheden qua standopzet en voor het pamperen van gasten: die kunnen een zogenaamd VIP-arrangement ondergaan. easyFairs overweegt volgend jaar entree te gaan heffen om de stijgende kosten niet te hoeven verhalen op de standhouders en om nog meer kwaliteit van bezoekers te genereren. Hoge bedragen hoeft de bezoeker zeker niet te betalen, verzekert Van Gent: “Hooguit een paar euro.”

Trots

Nu al is zeker dat het Nederlands Patisserie Team en het BoulangerieTeam ook volgend jaar weer van de partij zullen zijn. Ook de verkiezing van De Leukste Bakker van Nederland vindt weer plaats. “Voor ons is dit één van de leukste beurzen die we in portfolio hebben”, besluit Bas van Gent. “We zijn er ontzettend trots op dat de branche ons het vertrouwen geeft deze beurs te mogen organiseren. We willen er absoluut voor waken dat vertrouwen niet te beschamen.”

Altijd op de hoogte blijven?