55e editie MIG sluit succesvol af

4 december 2014

De 55e editie van de Italiaanse ijsbeurs MIG in Longarone sloot gisteren zeer positief af, zo laat de organisatie Longarone Fiere weten. "Het is één van de beste edities van de afgelopen tien jaar geweest", stelt directeur Paolo Rosa naar tevredenheid.

 

Op de beurs was alle aandacht voor ambachtelijk ijs in al zijn facetten. Machines, apparatuur, halffabrikaten, grondstoffen, meubilair, ijshoorntjes, coupeglazen, decoratie en veel meer. Tijdens de vier beursdagen (30 november tot en met 3 december) hebben meer dan 27.000 vakmensen uit vijftig verschillende landen de beurs in de Dolomieten bezocht.

De groei in het aantal mig_ingang2-300x200bezoekers zit vooral in het aantal delegaties dat naar de regio Belluno afreisde. Geïnteresseerden uit China, Rusland, Brazilië, Turkije, Marokko en Qatar namen een kijkje op de MIG. Ook waren er veel Nederlanders te vinden op de beursvloer, en niet alleen van Italiaanse komaf.

Jan Rozeboom is inmiddels gepensioneerd, maar komt al meer dan 40 jaar met plezier jaarlijks naar Longarone. Hij bezoekt de beurs samen met zijn opvolger, Dennis Riphagen. "Het is gewoon zo'n leuke beurs", stelt hij. Hij raadt het zijn Nederlandse collega's ook vooral aan om een kijkje op de MIG te komen nemen. "Als je zelf je ijs maakt, moet je hier gewoon naartoe."

MIG_ingang1-300x200

Altijd op de hoogte blijven?