Puratos investeert in duurzame cacaoteelt

6 januari 2015

GROOT-BIJGAARDEN – Puratos, wereldwijd marktleider op het gebied van brood-, banket- en chocoladeproducten, heeft een cacaoverzamelpunt en fabriek geopend in Ivoorkust. Samen met partner Cémoi, een Franse chocoladeproducent, bevestigt Puratos zo haar nauwe betrokkenheid bij de lange termijn duurzaamheid van cacao uit Ivoorkust.

Versterking

Door deze partnerovereenkomst tussen twee familiebedrijven, versterken Puratos en Cémoi het cacaonetwerk in Ivoorkust. De eerste Puratos cacaofabriek werd in november 2013 geopend in Vietnam. Ivoorkust was een logische opvolger. Dit land, dat de grootste groei vertoont op het gebied van cacao, produceert dit jaar 1,55 miljoen ton cacao.

Ontwikkeling versnellen

Puratos wil de ontwikkeling van de duurzame cacaoketen versnellen via rechtstreekse contacten met de gemeenschappen van boeren en hen te stimuleren om door volledige traceerbaarheid de leefomstandigheden te verbeteren.

Win-winsituatie

Eddy Van Belle, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Puratos Group, meldt: “Puratos gelooft erin dat duurzaamheid een win-winsituatie oplevert voor elk onderdeel en elke speler in de cacaoketen; van boer tot consument. Door verbeterde productiviteit, kwaliteit en opbrengst voor de boeren, profiteert de gemeenschap in zijn geheel en worden de boeren gestimuleerd door te gaan met het verbouwen van cacao. Hierdoor zal de consument ook in de toekomst gegarandeerd van goede chocolade kunnen genieten.”

Altijd op de hoogte blijven?