Recept voor Schwarzwalder ijs

14 januari 2015

schwartzwalder-kirsch-300x261Recept voor Schwarzwalder ijs, één van de veertig chocolade-ijsvarianten, die Carpigiani samen met Bakeplus, J.S. Polak en Callebaut presenteert op Horecava en IJsVak-Beurs 2015.

Ingrediënten

  • 3500 gram Basis melkmix
    • 350 gram Pure chocolade
    • Callebaut 811NV-T70
    • 20 gram Belmonte rum (Dawn)
    • 100 gram Cacaopoeder Callebaut
    250 gram Suikerstroop 40%

Variegato

  • 150 gram Amarena Variegato (Fabbri)
    • Garnituur;
    • 150 gram Witte chocolade Callebaut W2NV-T70
    • 100 gram Sneeuwschuim
    50 gram Hele Amarenen (Fabbri)

Bereidingswijze

  • 1 liter basis melkmix warm maken tot 55°C en daar de pure Callets in oplossen. De suikerstroop aan de kook brengen en familie maken met de cacaopoeder en de rum. Het geheel mengen met de resterende melkmix. Daarna de Schwarzwalder chocolademix in de ijsmachine afdraaien tot ijs.

Decoreren

Decoreer met witte chocoladewaaiers, sneeuwschuim en hele Amarena kersen.

Bekijk hier meer varianten en een kort verslag.

Altijd op de hoogte blijven?