Speciaal voor het WK-voetbal (en natuurlijk ook voor Vaderdag) maakte SVH Meesterijsbereider Hans Kennis van De Smaak! chocolade & ijs in Eersel een Oranje Sorbet.
Recept
Oranje Sorbet TDS 28%
Ingrediënten
- 850 gram Sinaasappelsap
- 200 gram Mangopuree (bv. Fruit Life)
- 100 gram Passievruchtenpuree (bv. Fruit Life)
- 50 gram Citroensap
- 2450 gram Suikerstroop 40%
- 50 gram Dextrose
- 300 gram Water
- 30 gram Emulgator (Cortina Sucrea)
Bereidingswijze
- De sinaasappelsap, mangopuree, passievruchtenpuree en het citroensap samen met de andere ingrediënten vermengen.
- Controleren met de refractometer en zorg er voor dragen dat het geheel een TDS heeft van 28%
- Hierna op smaak brengen met een weinig citroe zuur. De Oranjemix afdraaien in de ijsmachine.
- Het geheel afgarneren met een sinaasappelwaaier en een chocolade-Nederlandse vlag.
Recept: basis suikerstroop 40% TDS
Suikerstroop 40% Totaal Droge Stof
Ingredienten
- 900 gr. Suiker
- 300 gr. Dextrose
- 100 gr. Glucose
- 1700 gr. Water
- 1 Citroenschil (geel)
- 1 Sinaasappelschil (oranje)
- 6 gr. Cremodan ES
Bereidingswijze
- De Cremodan ES even mengen met 50 gram de suiker om klontvorming te voorkomen.
- Water en de suiker, dextrose, glucose tot 65°C verwarmen.
- Hierin de overige ingrediënten bestaand uit citroenschil en sinaasappelschil laten trekken gedurende een tijd van 4 uur. Daarna deze ingrediënten eruit zeven.
- De Cremodan die aangemaakt is met de suiker er aan toe voegen en snel terug koelen tot 4°C.
- Daarna minimaal 4 uur in de koelkast laten rijpen.
- Hierna is het klaar voor gebruik.